לפני הספר הזה קראתי משלו את מצרפי המקרים וזנחתי מהר. ניסיתי את זה ודעתי לא השתנתה. בלום לא יודע לספר סיפור. לפחות לא סיפור מעניין.
הספר הזה עוסק בקוראי מחשבות ולכן חשבתי מיד על סיפרה של דלית אורבך בדידותו של קורא המחשבות הנהדר. גם הספר הזה מדבר על הצפת קוראי המחשבות במחשבותיהם של אחרים, ומה שנראה בהתחלה כברכה, אולי גימיק, הוא קללה אמתית. את הסיפור אנחנו מקבלים ממספר בגוף ראשון, נטול שם.
כעיסוק הוא מסייע למשטרה בפענוח פשעים ע"י קריאת מחשבותיהם של נחקרים. כמגורים הוא משתמש בבית מרוחק ביער, להמנע מהצפה ממחשבות את שכנים. כשהוא נחטף מתברר שיש מספר עלום של קוראי מחשבות, שהוא לא היחיד ושמועדון הגולף אליו הובא להגנתו הוא מקום שאיש עשיר קנה להגן על קוראי המחשבות האחרים.
מאין באים אותם קוראי מחשבות? האם הם יחידים? האם ראשונים? האם הם יכולים לקרוא את מחשבותיהם של כולם? האם המחשבות הן מחשבות מדוברות בשפה כלשהי או שמא הן תחושות?
שום דבר תמים לא יוצא מזה וכל הסיפור נחשף בעמוד 248. העמודים הבאים אינם פגומים מההדפסה בבית הדפוס למרות שהם נראים כאלה.
בלום מתמחה בספרי מתח. האם הייתי מתוח בזמן הקריאה. סקרן, אולי. האם הסיפור כתוב טוב? לא במיוחד.
בלום מרבה לצפות בסדרות מחו"ל, מהסוג היותר ירוד וזול. הנופים בספרו משם, מתגי החשמל משם, מועדוני הגולף משם, הוא מרבה להשתמש ב"הא" וזה צריך להיות "אה", השמות ישראליים, העלילה יכולה להתרחש בכל מקום בעולם. העלילה הקלושה לא יכולה להחזיק ספר שגם השפה שלו יומיומית וסתמית.
אפשר להשאר עם בדידותו של קורא המחשבות של אורבך ולדלג על זה. זה אולי לא בזבוז זמן מוחלט, אבל חסר הצדקה באופן בולט.