יום ראשון, 2 באפריל 2017

הרומנטיקן/מריו ורגס יוסה - המלצה

כמעט משום מקום וכמעט משום זמן מופיע לו הסיפור היה הזה. יש שימשילו אותו לסיפור של מאבקים בין דוריים והפערים הבלתי אפשריים, שלא לומר מצערים, בין בנים להורים. אלא שזה לגמרי "סיפור" וחבל לפרש אותו. כדאי לקרוא, ליהנות ולהמשיך הלאה. יוסה יודע לספר סיפור, נכון שלא תמיד מעניין, אבל יודע.
הסיפור זורם בשני קווים, שבניגוד לקווים מקבילים, הם נפגשים בסוף. איך נפגשים לא אגלה, אבל אם אתם נתקלים בספר, הוא בהחלט מהווה אתנחתא לא מכבידה על המוח, אבל לא משהו המכונה במחוזותינו קליל וסתמי. לו היה כזה, היה נקטל כבר בשורה הראשונה של הסקירה הזו.
פליסיטו יאנקה, הוא בעל חברת הסעות. הוא עמל קשות להביא חברה זו לאן שהגיעה. שירות הסעות מסועף, ללא רבב. בגילו המבוגר הוא רואה ברכה בעמלו עד שיום אחד מגיע אליו מכתב הדורש דמי חסות. הוא יודע שיש דברים כאלה, אבל לגמרי אין בכוונתו להיכנע. חייו מורכבים רובם מעבודה, מחיי משפחה משמימים, אהובתו מאבל וידידתו היודעת לקבל השראה ולחזות את העתיד אדלאידה. סיפורו הולך ומסתבך עד שמשרדו מוצת בשל סירובו לשלם, סירוב שהוא מפרסם בעיתון באופן גלוי.
באותה עת, איסמאל קררה, המצוי מאות קילומטרים משם, אף הוא בפרו, בעל חברת ביטוח משגשגת, מחליט להתחתן אף שהוא בסביבות גיל שמונים. הכלה היא המשרתת הראשית בביתו. לא עניין של מה בכך בחברה השמרנית בפרו, אבל הוא יודע שהיא תוכל לשרתו כרעייתו בצורה הטובה ביותר. בניו יוצאים למלחמה נגדו, באשר הם רואים את הירושה מתרחקת. מי שנקלע למלחמה הוא דון ריגוברטו, שזה עתה פרש מחברת הביטוח לפנסיה. הוא ידידו של איסמאל ונכח כעד בחתונה. אם לא די בכך, בנו, פונצ'יטו, מתחיל "לראות" דמות מסתורית של זקן, המופיעה בכל מיני מקומות, מדברת עם הנער בן החמש-עשרה ומתנהגת כדמות בשר ודם של ממש. תעלומה שלא ממש נפתרת.
איך יתמודד פליסיטו יאנקה עם איומי הזרים המבקשים דמי חסות? כיצד יתמודד איסמאל קררה עם בניו? כיצד יתקשר הכל בספר המרתק הזה?
לא ספר רציני וכבד, אבל יוסה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה